20 Nisan 2013 Cumartesi

yt.be Alan Adını Google Satın Aldı

yt.be Alan Adını Google Satın Aldı

Kısa bir süre öncesinde kadar, çok sayıda insan kısaltma servislerinden nefret etmekteydi. Bu alan adlarının sağladığı çeşitli avantajlar sayesinde bir çok insan bağlantı kısaltma hizmeti sunarak, farklı sitelere yönlendirmeler sırasında reklamlar göstererek kolay bir şekilde para kazanabileceklerini sandılar ancak beklendiği gibi olmadı. Hatta Bİt.tl diye bilinen ünlü kısaltma servisi bile bu durumla mücadele etmeye devam ediyor.
Ancak bunlar kısaltma servislerinin kötü bir fikir olduğunu kanıtlamıyor.
Çünkü Twitter üzerinden de benzeri bir kısaltma kullanılıyor. Twitter üzerinde kullanılan t.co bir çok kullanıcının çok işine yarıyor diyebiliriz, 140 karakter sınırı olan bir ortamda gayet yararlı bir servis görevi görüyor.
Bu Servislerden Google‘ın da kendisi için kullandığı g.co ve kullanıcılarının kullanabildiği goo.gl gibi kısaltma servisleri de aktif olarak kullanılmakta.
Çeşitli gereksinimlerinden dolayı youtu.be adını da elinde bulunduran Google şimdi de The Next Web’in  keşfettiği yt.be Alan adını kullanıcılarının çok daha kısa bir bağlantı oluşturması amacıyla satın aldı.
Henüz hazırlanan yt.be alan adı goo.gl adresine yönledirirse de ilerleyen zamanlarda Youtube adresi yerine yt.be adresini kullanması Google için çok önemli bir gelişme olarak görünüyor. yt.be adresi Youtube kullanıcıları için çok büyük bir kolaylık sağlayacak gibi görünüyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Reklamlar Reklamlar Reklamlar Reklamlar Reklamlar Reklamlar Reklamlar Reklamlar Reklamlar